Geschenkwensen.be

SLAPENDE REKENINGEN OPZOEKEN

Hoog tijd om op te zoeken en te controleren of u slapende rekeningen heeft waarvan u het bestaan niet meer weet! De Belgen hebben samen 426,7 miljoen euro staan op “slapende rekeningen”. Rekeningen waarmee al jaren niets meer is gebeurd, met daarop geld waarvan niemand de eigenaar nog kan contacteren. Centen die daarom geparkeerd staan bij de fiscus. Wie binnen de 30 jaar niet reageert, is die definitief kwijt.

Bron: HLN

Heeft u nog geld staan op een ‘slapende’ rekening? Slapende rekeningen opzoeken doet u zo:

426,7 miljoen euro. Dat immense bedrag hebben de Belgen samen staan op “slapende rekeningen”. Rekeningen waarmee al jaren niets meer is gebeurd, met daarop geld waarvan niemand de eigenaar nog kan contacteren. Centen die daarom geparkeerd staan bij de fiscus. Wie binnen de 30 jaar niet reageert, is die definitief kwijt. Hoog tijd dus om uit te zoeken of u zo’n rekening hebt.

U denkt dat u nog ergens een vergeten rekening heeft? Surf dan naar http://www.slapenderekeningen.be voor alle info.

Kijk vervolgens op myminfin.be, log in met uw e-ID of tokens en klik op “het bestaan van slapende tegoeden op mijn naam verifiëren”. Heeft u (een) slapende rekening(en) dan ziet u het aantal staan. Indien het resultaat aangeeft dat u effectief een slapend tegoed heeft, gelieve dan een schriftelijke aanvraag in te dienen volgens de hieronder beschreven procedure om de teruggave van het tegoed te vragen.

Gelieve het aanvraagformulier in te vullen en te ondertekenen en dit met een kopie van beide zijden van uw identiteitskaart naar het werkstation Slapende Tegoeden te sturen.  Dit is mogelijk wanneer u op uw eigen naam of op naam van een derde (op voorwaarde dat u een wettig belang kan aantonen) wil laten zoeken. U zal vervolgens de resultaten van de opzoeking toegestuurd krijgen. Indien het resultaat positief blijkt zal automatisch de teruggaveprocedure opgestart worden.  Werk ook uw profiel bij zodat men u kan contacteren en hopelijk krijgt u een mooi bedrag! Het aanvraagformulier en beide zijden ID-card mag u ook digitaal invullen en opsturen.

Op de volgende paginalink vind u het PDF-aanvraagformulier: slapendetegoeden.be

Als alles klopt, dan wordt de terugbetalings­procedure gestart. Hou er rekening mee dat het enkele maanden kan duren voor uw dossier afgerond is.

Online zoeken kan alleen op uw eigen naam. Denkt u dat u als erfgenaam recht hebt op een ­slapend tegoed, dan moet u een schriftelijke aanvraag indienen bij de FOD Financiën. Bron: Hln & FOD Financiën.

30 jaar stilte? De schatkist in!

Maar hoe ‘vergeet’ je in godsnaam een rekening? Het kan bijvoorbeeld gaan om rekeningen die grootouders voor hun kleinkinderen hadden geopend, maar waarvan ze hen nooit op de hoogte hebben gebracht. Of om een oude ASLK-zichtrekening die u vroeger als tiener had, maar die u glad vergeten bent. Of om andere rekeningen of levensverzekeringen die in de vergetelheid zijn geraakt.

Sinds 2006 zijn de banken verplicht om de afwezige eigenaars actief op te sporen. “In tachtig procent van de gevallen vinden we die ook”, zegt Tiziana Rizzo van ING. Maar als dat niet lukt, dan wordt het geld geparkeerd bij de fiscus. En geeft niemand na dertig jaar een kik, dan vloeit het allemaal naar de schatkist. Bron: Hln.

Allerkleinste bedragen sowieso kwijt.

“Er is het afgelopen jaar voor 57,7 miljoen euro aan slapende rekeningen bijgekomen, waardoor we nu aan 426,7 miljoen euro zitten”, zegt Francis Adyns van de FOD Financiën. De federale overheidsdienst heeft een website gemaakt om makkelijk na te gaan of je over vergeten geld beschikt. Een kleine rekensom leert dat je dan gemiddeld aan rekeningen komt van 3.700 euro die mensen dus domweg vergeten waren. “Als wij bij ons de berekening maken, komen we aan zo’n 2.000 euro per dossier”, zegt Hilde Junius van BNP Paribas Fortis. “Maar het is moeilijk met gemiddeldes te werken: er zitten kleine bedragen tussen, maar soms ook grote.”

De allerkleinste bedragen bent u trouwens sowieso kwijt. Staat er minder dan 20 euro op een slapende rekening, dan wordt die zonder verdere naamsvermelding doorgestort naar de fiscus. De schatkist is door die vergeten kleintjes al 4,8 miljoen euro rijker geworden. Bron: Hln.

U heeft informatie nodig over slapende rekeningen? Vraag het hieronder.

© 2009 – 2019 Million Sites®